طغيان طبيعت
گاهي ما انسانها مي خواهيم طبيعت را با اعمال وتفكرات خود همسان سازيم ولي نمي دانيم كه ما خود جزيي از طبيعت هستيم و بايد از او زيستن را بياموزيم و با او مبارزه نكنيم . زلزله ، سيل ، بهمن و عوارض اين&zwn ادامه متن
- زمان انتشار : شنبه 07 مرداد 1391 -
- 1130 مشاهده
- ارسال شده توسط : بسيج شهداي نسن نور
- تعداد دیدگاه : 0 گزارش خرابی
گاهي ما انسانها مي خواهيم طبيعت را با اعمال وتفكرات خود همسان سازيم ولي نمي دانيم كه ما خود جزيي از طبيعت هستيم و بايد از او زيستن را بياموزيم و با او مبارزه نكنيم . زلزله ، سيل ، بهمن و عوارض اينچنيني در طبيعت نسن اتفاق افتاده و مي افتد و چون ما از چگونگي و مكانيسم آنها خبر نداريم براي پيشگيري خود را تجهيز نكردهايم هميشه از آنها تحت عنوان بلا نام مي بريم در صورتي كه اينگونه نيست.
زلزله
يكي از مهمترين مسايل مبتلا به زندگي ما در ايران ومنطقه زلزله است وبايستي به خوبي چگونگي وقوع آن را بدانيم و با دانش كافي با زلزله برخورد نموده وتحت تاثير شايعات واظهار نظر هاي غير كارشناسانه قرار نگيريم
نسن در منطقه اي زلزله خيز واقع شده است با چند گسل ، كه معروفترين گسلي كه نسن را در بر مي گيرد گسل" نسن" است كه يك گسل معكوس و فعال مي باشد و در 7 خرداد ۱۳۸۳ منشاء زلزله اي با قدرت ۵/۵ ريشتر بود .كه بر خلاف واقعيت مركز آن بلده ذكر گرديد. در صورتي كه كانون اين زلزله دريك كيلومتري شرق نسن و عمق ۲۸ كيلومتري زمين درمنطقه ختو(زكي آباد) اتفاق افتاد.البته در قرون اخير اين گسل فعال نبوده و به نظر مي رسد دوره زلزله هاي آن بيش از ۲۰۰ سال باشد اين گسل كه يك سر آن در قسمت كوهستاني كلاردشت و ابتداي ديلم و كوهستان الموت است ، در آن نواحي هم خرابي هاي داشته و سر ديگر آن در دره نور قرار دارد ، نا گفته نماند به سال ۱۳۰۴ ه.ش هم يك زلزله در منطقه هراز بوقوع پيوسته كه مربوط به فعاليت گسلهاي مناطق شرقي بلده مي باشد.
سيل وطغيان
در زمانهاي گذشته استفاده بي رويه از مراتع باعث ميشد تا بارانهاي شديد ايجاد سيل كند كه سابقه تعداد زياد از آنها را در سالهاي گذشته ميدهند كه حتي موجب تخريب برخي خانه ها گرديده است. طغيان رودخانه تقريباً هر ساله در ماههاي دوم و سوم بهار اتفاق مي افتد كه عامل اصلي آن ذوب برف كوهها مي باشد اين طغيان تا كنون تعداد زيادي قرباني گرفته و خانواده هايي را داغدار كرده است اين افراد به علت بي اطلاعي به كنار رودخانه رفته و آب آنها را در بر مي گرفت .
از همه قربانيان اين واقعه اطلاعي در دست نيست اما آنچه مي دانيم اينكه فرزند مناف شريفي به علت لغزش قاطري كه بر آن سوار بوده در رودخانه افتاد و جان داد در دهه هاي گذشته" حسين سليمي" فرزند مجتبي ،" احسان نام آور" فرزند كاظم و" قربان رضایی" فرزند اسماعیل هم دچار اين مصيبت گرديده وجان خود را از دست دادهاند .
بهمن
در روزهاي آفتابي با تابش وگرم شدن هوا برف آب شده و در قسمت تحتاني توده برف شروع به حركت و قسمت زيرين صفحه ي پوشش برف را خالي مي كند با فرا رسيدن شب اين آب يخ مي زند ودر زير صفحه ي برف گستره اي يخ زده و سُر را مي سازد كه تا ظهر روز بعد و حتي تا ساعتي از بعد از ظهر تداوم دارد و براي تشكيل بهمن فقط احتياج به كوچكترين لرزش و فشار دارد تا حجم عظيمي از برف به سمت پايين شيب، روي سطح يخ زده و سُر زيرين حركت كند. در شيبهاي بيش از ۴۵ درجه امكان وقوع بهمن فراوان است و بعلت اينكه نسن از اينگونه شيبها فراوان دارد احتياط در فصول بهمن خيز در اين مناطق الزامي است. در سالهاي گذشته تعداد زيادي از افراد مختلف دچار بهمن شده اند وحتي برخي قرباني اين عارضه شده و جان خود را از دست داده اند. از جمله كساني كه در سال ۱۳۵۳ جان خود را توسط بهمن در منطقه" تلارنو" از دست داده "رضا نام آور" فرزند خداوردي بوده است همچنين در سال ۱۳۷٠ يك كوهنورد همداني در منطقه "كناره پر" در اثر حركت توده برف(بهمن) جان خود را از دست داد .